sorozatesfilmvilag

Sziasztok! Örülök, hogy ellátogattatok a blogomra! Ez az oldal csak saját próbálgatásnak,szórakozásnak indult , de örömmel látom, hogy vannak olyan írások amiket több százan, ezren nyitottatok meg, amit nagyon köszönök. Szeretnék minél több időt az írásra és filmekre szentelni, sajnos ez nem mindig tőlem függ. Szeretném figyelmetekbe ajánlani még két oldalamat: http://balazsphotography.wix.com/hbalazsphotography http://bazsi007.deviantart.com/gallery/ multimediaszerkeszto@gmail.com

Leírás

Sziasztok! Örülök, hogy ellátogattatok a blogomra! Ez az oldal csak saját próbálgatásnak,szórakozásnak indult , de örömmel látom, hogy vannak olyan írások amiket több százan, ezren nyitottatok meg, amit nagyon köszönök. Szeretnék minél több időt az írásra és filmekre szentelni, sajnos ez nem mindig tőlem függ. Szeretném figyelmetekbe ajánlani még két oldalamat: http://balazsphotography.wix.com/hbalazsphotography http://bazsi007.deviantart.com/gallery/ multimediaszerkeszto@gmail.com

Erotika,művészet vagy pornó?

2013.01.31. 19:09 :: Bazsi007

 

 CaVxLd98Rs.pngErotikus filmek mindig is voltak a filmtörténelemben, ám vannak olyan alkotások, amelyek nem elégszenek meg a szex imitálásának bemutatásával. Mára elég sok olyan mozifilm, vagy rövidfilm készül, amelyiknek központi témája, szerepe a drámai tartalom mellet a pornográf szex ábrázolása. Vannak híres színésznők is, akik nem ijednek meg, ha kamera előtt kell egy kicsit többet tenniük a kelleténél.  A durvábbakban már pornófilmekhez hasonló jelenetek is vannak.Legtöbbször  filmfesztiválokon mutatják be ezeket az alkotásokat, a legnagyobb botrány keltése céljából. Itt kell feltenni a kérdést hol van az a határ, amikor egy rendező filmet vagy pornót készít.

5 olyan film, amiben több van egyszerű szexjelenetnél:

1.Románc

 1999-ben Catherine Breillat rendezésében került bemutatásra a Románc  című francia film, ami abban volt úttörő, hogy elősször láthattak a nézők férfi erekciót a képernyőn, amiből hatalmas botrány is lett utólag.A film férfi főszereplője egyébként Rocco Siffredi olasz pornósztár . A női főszereplő Caroline Ducey volt, aki ezelőtt szinte csak francia sorozatokban és kisfilmekben szereplet. A film egy fiatal tanárnőről (Marie) szól, aki nagyon szerelmes a barátjába, azonban a fiú elhanyagolja őt. Bár szereti a férfi iszonyodik a szexuális érintkezéstől, így Marie kénytelen más férfiakkal kielégíteni testi vágyait.

CaVxLd98Rs.png

2. Kilenc dal

Michael Winterbottom 2004-ben bemutatott filmje, ami hasonlóan, vagy talán mégnagyobb botrányt kavart mint a Románc. A Kilenc dalt a cannes-i filmfesztiválon mutatták be. Szinte az összes explicit jelentet bennehagyva a filmben. Talán ez is volt a cél hiszen a nagyobb botrány nagyobb népszerűséget is kiválthat. A történet egy szerelmes párról Mattről és Lisaról szól, akik az egész játék idő alatt buliznak és szexelnek. Mindezt 9 dal megaszakításával felváltva. A filmben orális szextől kezdve mindent kendőzetlenül bemutatnak.

9songs.jpg

 

3. A szex és Lucia

Ez a film kicsit kilóg a felsorolásból, de már egy olyan színésznő szerepel, akit bizony elég sok amerikai filmen is láthattunk. Paz Vegaról van szó, aki elképesztő spanyol szépségével megkoronázza a filmet. Nem utolsó sorban a film tele van szexjelenetekkel. A történet egyébként egy fiatal pincérlányról szól, aki elveszítette író barátját és egy Földközi – tengeri szigeten keres boldogulást. Időközben felidézi titkos vágyait és a barátjával eltöltött pillanatokat.

4. Ken Park

Larry Clark filmje hasonlóan egy filmfesztiválon okozott botrányt. A történet 4 tinédzser életét mutatja be. A fiatalokat leginkább mozgató kérdéseivel foglalkozik a film szex, erőszak, gyűlölet.

5. A barna nyúl

Vincent Gallo nem csak a rendezésen vette ki a részét a filmben, de szerepelt is benne. A filmet egyébkét Arany Pálma díjra is jelölték 2003-ban. Chloë Sevigny színésznő, akit Oscar díjra is jelöltek már Vincent Gallo szerszámát is szájába veszi a film kedvéért, ami egyébként a film plakátján is szerepelt. A cselekmény Bud Clay motorversenyzőről szól, aki megpróbálja elfelejteni barátnőjét. Mindig újabb nőkhöz fordul segítségért, de végül mindegyikőjüket ott is hagyja.

l_330099_5bb3ccf4.jpg

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatesfilmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr985055514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

falomb 2013.02.03. 20:23:51

"a film tele van szexjelenetekkel és Paz Vega kézügyessége sem utolsó dolog"

Paz valóban vetkőzik és szoft szexjelenetei is vannak, de egyetlen explicit jelenetben sem szerepel. A kézimunkás jelenetben emlékeim szerint nem látszik egy snittben az arca a és a keze, vagyis az másnak a keze.

Szóval ez a film kilóg a listából, mert itt a főszereplő színésznő nem vállalt ténylegesen explicit jelenetet, míg a többiben igen.

falomb 2013.02.03. 20:28:12

@falomb: a wikipédia is listázza a mainstream filmeket, amikben igazi szex van, és a fenti filmek közül mindegyik benne van a listában, kivéve A szex és Lucia-t:

en.wikipedia.org/wiki/Unsimulated_sex#Films_with_non-simulated_sexual_activity

Bazsi007 2013.02.03. 20:47:18

Köszönöm az észrevételt helyesbíteni fogok. :)
süti beállítások módosítása