sorozatesfilmvilag

Sziasztok! Örülök, hogy ellátogattatok a blogomra! Ez az oldal csak saját próbálgatásnak,szórakozásnak indult , de örömmel látom, hogy vannak olyan írások amiket több százan, ezren nyitottatok meg, amit nagyon köszönök. Szeretnék minél több időt az írásra és filmekre szentelni, sajnos ez nem mindig tőlem függ. Szeretném figyelmetekbe ajánlani még két oldalamat: http://balazsphotography.wix.com/hbalazsphotography http://bazsi007.deviantart.com/gallery/ multimediaszerkeszto@gmail.com

Leírás

Sziasztok! Örülök, hogy ellátogattatok a blogomra! Ez az oldal csak saját próbálgatásnak,szórakozásnak indult , de örömmel látom, hogy vannak olyan írások amiket több százan, ezren nyitottatok meg, amit nagyon köszönök. Szeretnék minél több időt az írásra és filmekre szentelni, sajnos ez nem mindig tőlem függ. Szeretném figyelmetekbe ajánlani még két oldalamat: http://balazsphotography.wix.com/hbalazsphotography http://bazsi007.deviantart.com/gallery/ multimediaszerkeszto@gmail.com

Happy 48th Mr. Sheen!

2013.09.03. 06:46 :: Bazsi007


A mostanában csak botrányairól híres amerikai színész  nem mindig volt ilyen lepukkadt, mint amilyennek az újságokban, tévében láthatjuk. Karrierje során elég sok sikere volt. Főleg a 80-as években és 90-es évek elején voltak kultikusnak számító filmekben nagyszerű alakításai.


De ki is az a Charlie Sheen?
Charlie Sheen  eredeti nevén (Carlos Irwin Estévez) 1965. szeptember 3.-án New Yorkban született.  Charlie a szintész színész Martin Sheen fia. Testvérei  Emilio Estevez, Renée Estevez és Ramon Luis Estevez. Háromszor nősült, négy gyermeke van jelenleg egy Capri Anderson nevű pornósztárral él együtt Los Angelesben.


Filmes karrierje már a 70-es években kezdődött. Első nagy sikerét 21 évesen, 1986-ban aratta A szakasz című háborús filmben. Később  klasszikussá vált, nem mellesleg Oliver Stone rendezte.A film 4 Oscar-díjjat és számos egyéb díjjat is nyert.  Sheen egy önkéntes ifjú katonát alakít, aki a vietnami háborúba akar harcolni. Egy olyan egységhez sorolják, amit a kegyetlen Barnes/Tom Berenger és Elias/Williem Dafoe vezet. Elias betartja a szabályokat védi az embereket. Amikor azonban Barnest megfékezi egy ártatlanokat lemészárló akció során Barnest ő lelövi. Chris tudja mi történt, de miközben bárkinek is elmondaná kitör a háború.

platoon-560.jpg

Charlie Sheen A szakasz című filmben


Egy évvel később egy másik kasszasikerben a Tőzsdecápákban játszotta Bud Fox szerepét  Michael Douglas oldalán, akit alakításáért Oscar-díjjal jutalmaztak. A filmben apja Martin Sheen is szerepet kapott. A filmet szintén Oliver Stone írta és rendezte. Charlie egy fiatal a new york-i tőzsdén dolgozó srácot alakít, aki szeretne rövid időn belül minél több pénzre szert tenni. Gordon Gekkonak/Michael Douglasnak nagyon tetszik a fiú saját magához hasonlítja, ezért elkezdi tanítani a kegyetlen játékszabályokra. Bud Fox hamar rájön hogy Gekko átakarja verni .

wall-street-560.jpg

Charlie Sheen és Michael Dougles A tőzsdecápákban


1988-ban A vadnyugat fiai című filmben játszott főszerepet testvérével Emilio Estevezzel.  A filmből két rész készült.1989-ben A nagy csapatban Rick Vaughn karakterét alakította . A történet egy baseball csapatról és annak játékosairól szól. A clevelandi baseball csapat tulajdonosának elege van az üzletből, ezért tönkre akarja tenni a csapatot. Szedett vetett csapatot állit ki a bajnokságba. Eleinte minden meccsen kikapnak aztán a további mérközésen egyre jobbak lesznek. Végül bekerülnek a döntőbe… 1994-ben elkészült a film folytatása is.

majorleague12921.jpg

Tom Berenger és Charlie Sheen A nagy csapat első részében


1991-ben és 1993-ban a Nagy durranás filmekben Topper Harleyt alakítja. A film minden akkori filmet kiparodizált a Top Guntól kezdve a 9 és fél hétig. A nagy sikerre való tekintettel ebből a filből is folytatás lett. A film további érdekessége a remek poénoktól eltekintve hogy itt már együtt dolgozott Jon Cryerrel akit később a Két pasi meg egy kicsiben láthatunk viszont.
A 90-es évek végétől nem volt Charlienak nagy szerepe.Az újabb fordulatot egy sorozat jelentette 2003-ban. A Két pasi meg egy kicsi főszerepét kapta meg (Charlie Harpert)2003-2011-ig játszotta. A sorozat hatalmas világsiker lett az utolsó évadokban Charlie a részenként 1millió dollárt is megkereste. Szinte csak saját magát kellett alakítania , de azt tökéletesen csinálta a felvételek közben már újra súlyos drog ,alkoholproblémával és szexmániával küzdött.  Aztán 2011-ben ezen okokból kifolyólag kirúgták a szériából és Ashton Kutcher vette át a helyét.

two-and-a-half-men-2.jpg

Charlie Sheen A két pasi meg egy kicsi egyik jelenetében

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatesfilmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr75489455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása